Beveiligde verbinding instellen: Android

Controleer of je Android-telefoon e-mail ophaalt en verstuurt over een beveiligde verbinding door de volgende stappen te doorlopen:

• Ga naar de instellingen van je Android-toestel.
  • Selecteer 'Accounts' en vervolgens 'E-mail'.
  • Kies voor 'Accountinstellingen'.
  • Selecteer bij 'Accounts' het NederHost-account.
  • Selecteer bij 'Serverinstellingen' het item 'Instellingen inkomend'.
  • Controleer of bij 'Beveiligingstype' de optie 'STARTTLS' is geselecteerd, en bij 'Poort' de waarde 143 (voor IMAP) of 110 (voor POP3).
  • Ga terug naar het vorige scherm en selecteer nu 'Instellingen uitgaand'.
  • Als bij SMTP-server 'mail.nederhost.nl' staat vermeld controleer dan of ook hier bij 'Beveiligingstype' de optie 'STARTTLS' is geselecteerd en bij 'Poort' de waarde 587.
  • Denk eraan eventuele wijzigingen op te slaan.