E-mailprogramma automatisch instellen

Om je mailbox in te stellen hoef je in de meeste gevallen alleen je e-mailadres en wachtwoord in te vullen, en te kiezen hoe je je e-mail wilt ophalen:

• Als je kiest voor IMAP dan blijft de e-mail bij NederHost op de server staan en kun je er ook vanuit Webmail of vanaf andere apparaten makkelijk bij.
  • Als je kiest voor POP of POP3 dan wordt e-mail opgehaald en daarna uit de mailbox bij NederHost gewist.

NederHost adviseert bij twijfel IMAP te gebruiken. Je kunt later natuurlijk altijd nog veranderen.

Om je mailbox in te stellen in Outlook, Windows Mail, Thunderbird of een ander e-mailprogramma met ondersteuning voor automatische configuratie dan volstaat het om je e-mailadres in te vullen en het wachtwoord op te geven dat je kunt vinden in Mijn NederHost. De andere instellingen worden automatisch opgehaald.

Om je mailbox in te stellen in Apple Mail kun je een profielbestand downloaden.

Je kunt natuurlijk ook je mailbox handmatig instellen.