E-mail handmatig instellen

Als je je mailbox handmatig wilt instellen dan zijn de instellingen:

• Server voor inkomende e-mail: mail.nederhost.nl
  • Gebruikersnaam: je e-mailadres (gebruik je hoofdadres en geen alias)
  • Wachtwoord: te vinden in de wachtwoordkluis in Mijn NederHost of heb je zelf eerder ingesteld
  • SSL- of TLS-beveiligde verbinding: ingeschakeld. Als je de keuze hebt uit methoden kies dan voor STARTTLS.
  • Authenticatiemethode: 'plain', 'platte tekst' of 'wachtwoord'. Stel geen Secure Password Authentication of iets dergelijks in.

Het poortnummer waarop de server wordt benaderd wordt door je e-mailprogramma automatisch gekozen en zal in principe kloppen. Voor POP3 is het poortnummer 110 en voor IMAP 143. Poorten 995 en 993 kun je ook tegenkomen: dit zijn de ouderwetse TLS-beveiligde verbindingen zonder STARTTLS voor POP3S respectievelijk IMAPS.

Voor het versturen van e-mail kun je de mailserver van je accessprovider gebruiken, maar je kunt ook de NederHost-mailserver gebruiken:

• Server voor uitgaande e-mail: mail.nederhost.nl
  • Gebruikersnaam en wachtwoord zijn hetzelfde als voor het ophalen van e-mail
  • SSL- of TLS-beveiligde verbinding: ingeschakeld
  • Poortnummer: 587 of 465
  • Aanmelden: verplicht
  • Authenticatiemethode: wachtwoord