Automatisch installeren WordPress

Je kunt bij NederHost veel applicaties automatisch laten installeren. Voor de installaties van WordPress maken we nog wat extra zaken voor je in orde.

Configuratie plugins

Als je WordPress door NederHost laat installeren dan verwijderen we de 'Hello Dolly'-plugin die vele WordPress-gebruikers al decennia lang veel verwarring geeft. Verder installeren we wat handige plugins voor je:

  • Limit Login Attempts Reloaded is een eenvoudige plugin die het aantal loginpogingen per IP-adres beperkt. Deze plugin staat standaard geactiveerd en je hoeft hier verder geen instellingen aan te veranderen om deze te gebruiken.
  • Wordfence is een uitgebreide applicatie-firewall die je kunt gebruiken om oneigenlijk gebruik van je WordPress-installatie te voorkomen. We installeren standaard de gratis editie voor je, je kunt deze eventueel via Wordfence zelf upgraden naar de premium-versie. Gebruik van Wordfence is niet zaligmakend maar het is één van de meestgebruikte manieren om te voorkomen dat WordPress-sites worden gehackt (naast uiteraard het tijdig updaten van je WordPress-installatie en plugins). Om Wordfence te gebruiken kun je deze in het Dashboard activeren.
  • WP Super Cache is een WordPress-cachingsysteem dat kan worden gebruikt om je WordPress site sneller te maken, vooral als je veel statische pagina's hebt en een groot bezoekersvolume. Denk goed na over of jouw website zich leent voor caching en neem de tijd om dit goed in te stellen. Je regelt dit vanuit het Dashboard.

Configuratie WP Cron

Standaard zetten we WP_DISABLE_CRON voor je aan en configureren een cronjob zodat WP Cron vanuit crontab draait. Dit maakt je website sneller en het uitvoeren van ingeplande opdrachten en updates betrouwbaarder. Je kunt dit ook zelf instellen.

URL-wijziging of hernoeming

Als je je WordPress-site op een test-adres plaatst of om een andere reden later wilt hernoemen dan regel je dit eenvoudig vanuit Mijn NederHost; degewenst doen we ook een zoek-en-vervangoperatie voor je in de database.

WP CLI

Op de NederHost-servers is de WP CLI standaard beschikbaar. Je kunt vanuit de shell met het commando wp WordPress installeren en beheren.