Technische fiche voor mailboxen bij NederHost

Beknopte technische informatie voor het configureren van een NederHost-mailbox. Geef deze informatie aan je systeembeheerder.

Automatische configuratie

Mailboxen ondersteunen standaard Mozilla autoconfig en Microsoft autodiscovery. Voor Apple kun je op https://www.nederhost.nl/tools/apple_mobileconfig een profiel laten samenstellen of eventueel direct downloaden vanaf https://autoconfig.nederhost.nl/mailconfig/example.nl/naam/imap.mobileconfig (voor de mailbox

Handmatige configuratie

• Server voor het versturen en ontvangen van e-mail: mail.nederhost.nl
  • Schakel STARTTLS voor alle protocollen in.
  • Poortnummers en alternatieve poorten zijn:
    • POP3: 110 (standaard, STARTTLS), 995 (TLS zonder STARTTLS)
    • IMAP: 143 (standaard, STARTTLS), 993 (TLS zonder STARTTLS)
    • SMTP: 587 (standaard, STARTTLS), 465 (TLS zonder STARTTLS)
    • ManageSieve: 4190 (STARTTLS)

De SMTP-server is om historische redenen ook via poort 25 te bereiken maar omdat deze poort oorspronkelijk is bedoeld voor SMTP zonder authenticatie wordt deze door veel access providers geblokkeerd.

De gebruikersnaam voor de mailbox is het primaire e-mailadres (inclusief domein) of de gebruikersnaam van de vorm popXXXXX die te vinden is in Mijn NederHost. Het bijbehorende wachtwoord is in te stellen vanuit Mijn NederHost en/of daar te vinden in de wachtwoordkluis.

Secure Webmail is te benaderen op webmail.nederhost.nl. Inloggen kan met de popXXXXX-gebruikersnaam óf het bijbehorende e-mailadres.