Melding bij versturen: "please login with username and password before sending email"

Probleem

Het versturen van e-mail werkt niet en de server geeft de foutmelding "Recipient address rejected: please login with username and password before sending email" of je krijgt een algemene foutmelding over de server voor uitgaande e-mail.

Oorzaak

Je probeert e-mail te versturen zonder in te loggen op de server voor uitgaande e-mail. Om historische redenen wordt dit niet door e-mailprogramma's soms niet als zodanig gedetecteerd en wordt er een (soms algemene) foutmelding gegeven.

Oplossing

Om e-mail te versturen via mail.nederhost.nl is het nodig om in te loggen op de mailserver. Dit stel je in bij de instellingen voor uitgaande e-mail (SMTP) in je e-mailprogramma. De inloggegevens zijn identiek aan die voor het ophalen van e-mail maar moeten vaak apart worden ingevoerd.

De e-mail die je op deze manier verstuurt moet altijd afkomstig zijn van een e-mailadres dat bij NederHost wordt gehost.

In de meeste gevallen is het ook mogelijk om gebruik te maken van een andere SMTP-server, bijvoorbeeld die van je accessprovider. Daar hoeft in de meeste gevallen niet op worden ingelogd omdat die servers alle e-mail vanuit het eigen netwerk accepteren.