DKIM instellen voor je domein

Door het instellen van DKIM voor je domein wordt alle e-mail die je via NederHost verstuurt automatisch voorzien van een cryptografische handtekening die aangeeft dat de betreffende e-mail van jouw domein afkomstig is. Het voordeel hiervan is dat je een reputatie kunt opbouwen bij ontvangers waardoor e-mail vanaf jouw domein minder snel als spam wordt uitgefilterd. Als je DMARC wilt instellen op je domein dan is het gebruik van DKIM bovendien zeer aan te raden.

Om DKIM-ondertekening te gebruiken zet je eerst in Mijn NederHost de expert-instellingen aan. Vervolgens ga je naar de instellingen van je domeinnaam (dus niet je mailbox) en kies je voor 'Instellingen voor e-mail vanaf dit domein (SPF en DKIM) wijzigen'. Zorg dat de optie 'Onderteken e-mail met DKIM' is ingeschakeld en sla de instellingen op. NederHost stelt vervolgens automatisch de benodigde DNS-records en cryptografische sleutels in.

Als je e-mail verstuurt in eigen beheer dan kun je dit ook aangeven en vervolgens de informatie voor de te publiceren DKIM-records opgeven. Het is uiteraard ook mogelijk om via het standaard DNS-beheer de benodigde TXT-records in te stellen.