Automatisch antwoord instellen

Als je voor langere tijd afwezig bent dan kan het handig zijn om een automatisch antwoord of afwezigheidsassistent in te stellen voor je mailbox.

Bij het instellen van een automatisch antwoord in Mijn NederHost wordt ook de instelling van je mailfilter gecontroleerd, dit om te voorkomen dat we heel veel spam voor je gaan beantwoorden.

Belangrijk om te weten: het antwoord wordt standaard maximaal één keer per week per afzender verzonden. Als je de autoreply zelf uitprobeert dan krijg je dus alleen de eerste keer antwoord.

Het instellen van een automatisch antwoord kan op een aantal verschillende manieren:

Mijn NederHost

Bij de instellingen van je mailbox in Mijn NederHost kun je een automatisch antwoord instellen. Het is hier ook mogelijk om een automatisch antwoord uit te schakelen zonder het antwoord zelf weg te halen: handig als je regelmatig een autoreply met dezelfde tekst gebruikt.

Secure Webmail

In Secure Webmail is de eenvoudigste manier:

• Kies bovenaan voor Instellingen en vervolgens voor Afwezigheidsbericht.
  • Vul het gewenste bericht en de overige instellingen in.
  • Kies bij Status voor de optie Aan om het bericht in te schakelen
  • Klik op Opslaan om de wijzigingen op te slaan

Het is ook mogelijk om de sorteerregels te gebruiken voor het versturen van een automatisch antwoord. Je hebt hier meer controle over hoe de beantwoording wordt uitgevoerd maar het instellen is complexer. Om een automatisch antwoord in te stellen vanuit de sorteerregels volg je in Secure Webmail de volgende stappen:

• Kies bovenaan voor Instellingen en vervolgens voor Filters.
  • Voeg een nieuw filter toe in de filterset met het plusteken onderaan het blok 'Filters'.
  • Selecteer de gewenste opties in het blok 'Filterdefinitie' en kies bij '...voer de volgende acties uit' voor de optie 'Beantwoord met bericht'.
  • Vergeet niet je filter op te slaan.

Eigen Sieve-script

Je kunt ook e-mail automatisch beantwoorden vanuit een eigen Sieve-script dat je via ManageSieve uploadt.