Voor de AVG is ieder geldig certificaat prima, zolang de geheime sleutel die het verkeer versleuteld maar zorgvuldig geheim wordt gehouden. In sommige gevallen kan door (branche-)organisaties of overheden een specifieke juridische eis worden gesteld.
Moet het certificaat voldoen aan specifieke juridische eisen (anders dan bijvoorbeeld AVG-regels)?
In de meeste gevallen zullen er geen speciale eisen worden gesteld aan een certificaat. Als je twijfelt neem dan contact op met een jurist; NederHost geeft geen juridisch advies.
Is het van belang dat de naam van je organisatie in het certificaat vermeld staat?
EV-certificaten die een groene adresbalk geven worden door reguliere browsers niet meer ondersteund. Omdat NederHost de meerwaarde van deze (veel duurdere) certificaten niet ziet kan je deze niet via de website bestellen. Als je toch een EV-certificaat wilt aanvragen neem dan contact op met NederHost. Voor het vervolg van deze keuzehulp gaan we uit van een niet-EV-certificaat met vermelding van organisatienaam.
Gaat het om een certificaat voor je eigen server of voor een website bij NederHost?
Een certificaat van een betaalde CA kun je installeren op zowel je NederHost-website als je eigen server. Als je gebruikmaakt van Let's Encrypt dan vraag je twee losse certificaten aan, wat doorgaans geen probleem zou moeten opleveren.
Wil je met een enkel certificaat meerdere subdomeinen bedienen via een wildcard?
NederHost is lid van Dutch Cloud Community en als registrar aangesloten bij SIDN en EURid.
NederHost steunt Bits of Freedom.
Kamer van Koophandel: 34099781