Applicaties installeren

Het staat je natuurlijk vrij om je eigen software te uploaden naar NederHost maar als je gebruikmaakt van standaard opensource-software zoals WordPress, Joomla of Drupal dan kun je deze met slechts één klik vanuit Mijn NederHost laten installeren.

Een applicatie installeren

Ga in Mijn NederHost naar de instellingen van je website en voer de volgende stappen uit:

• Klik in het blok 'Applicaties' op 'Bekijk de beschikbare applicaties' of 'Nieuwe applicatie installeren'.
  • Klik op de gewenste applicatie voor meer informatie over de betreffende software.
  • Klik op 'Installeren op je website' om de applicatie op je website te zetten.
  • In het volgende scherm geef je bovenaan (bij 'Map') aan waar de applicatie kan worden gezet; als je de map leeg laat dan wordt de applicatie in de hoofdfolder geplaatst (en is deze direct beschikbaar via je domein). Je kunt nog wat andere instellingen wijzigen als je dat wilt, zoals aangeven of er een bestaande database gebruikt moet worden.
  • Klik op 'Installeren' om de installatie te starten.

Afhankelijk van de applicatie die je installeert duurt het enkele minuten tot ca. een kwartier voor de software klaar is voor gebruik. Je krijgt hierover een e-mail, je hoeft dus niet te wachten. Een eventueel wachtwoord voor het inloggen op een beheers-backend is te vinden in de wachtwoordkluis in Mijn NederHost, tenzij je dit bij het opgeven van de instellingen zelf hebt gekozen.

Een applicatie upgraden

NederHost adviseert om - indien mogelijk - gebruik te maken van de optie de applicatie automatisch bij te werken naar in ieder geval de meest recente minor upgrade. Handmatig upgraden is natuurlijk ook mogelijk vanaf de instellingen van je website in Mijn NederHost:

• Klik in het blok 'Applicaties' op het commando 'upgraden' bij de te upgraden applicatie.
  • Selecteer de versie waar je naar wilt upgraden en klik op 'Upgrade'.

Een applicatie verwijderen

Het verwijderen van een applicatie werkt ongeveer hetzelfde als het upgraden, alleen kies je voor 'verwijderen' ipv 'upgraden'. Let wel op: afhankelijk van de applicatie kan het zijn dat er bestanden zijn achtergebleven die je zelf nog dient te verwijderen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als je zelf plugins of andere aanvullingen hebt geïnstalleerd.