Uw domein verhuizen naar NederHost

Het verhuizen van uw domeinnaam is snel en in vrijwel alle gevallen geheel online te regelen. De procedure die wordt gevolgd kan van extensie tot extensie verschillen, maar over het algemeen volgt u de volgende stappen om uw domeinnaam naar NederHost te verhuizen:

  • Zeg uw domeinnaam op bij de huidige registrar of hostingprovider en vraag (indien relevant) de autorisatiecode op. De autorisatiecode wordt soms ook domain token, EPP-token of AUTH ID genoemd. In sommige gevallen, zoals bij domeinnamen onder .be, is het ook mogelijk de autorisatiecode rechtstreeks bij de registry op te vragen. Als uw huidige registrar of hostingprovider weigert een autorisatiecode te verstrekken neem dan contact op met NederHost; wij kunnen u in de meeste gevallen hierbij assisteren.
  • Bestel de domeinverhuizing bij NederHost. Als u wilt dat uw domeinnaam na bestelling direct wordt verhuisd én als u de autorisatiecode al heeft ontvangen dan kunt u deze direct opgeven. Als u eerst uw hosting bij NederHost wilt inrichten of als u de autorisatiecode nog niet binnen heeft dan kunt u het opgeven van deze code overslaan.
  • U kunt nu eventueel uw hosting testen op een tijdelijk testadres.
  • Als u de autorisatiecode nog niet heeft doorgegeven dan doet u dit zodra u klaar bent om de domeinnaam te verhuizen.
  • Afhankelijk van de extensie van uw domeinnaam is het nodig de verhuizing per e-mail te bevestigen (dit is niet nodig voor domeinnamen onder .nl, .be en .eu maar wel voor o.a. gTLDs). De contactpersoon die voor de domeinnaam staat geregistreerd ontvangt hiervoor per e-mail een verzoek van registrar@on-behalf-of.nederhost.nl waarin wordt gevraagd om op een link te klikken die verwijst naar de NederHost-website (https://www.nederhost.nl/...).
  • Afhankelijk van de extensie van uw domeinnaam wordt de verhuizing vrijwel direct (o.a. domeinnamen onder .nl, .be en .eu) of na enkele dagen (de meeste gTLDs) uitgevoerd. Om de verhuizing te versnellen kunt u in de meeste gevallen aan de huidige registrar/hostingprovider vragen de verhuizing direct goed te keuren. Over het algemeen duurt het verwerken van een verhuizing maximaal vijf dagen.
  • Na verhuizing kan het noodzakelijk zijn om uw e-mailadres te bevestigen.

Als u uw domeinnaam voor verhuizing al volledig gebruikt en een geruisloze overgang wenst dan is het van belang dat u de autorisatiecodes pas doorgeeft nadat de hosting bij NederHost naar wens is ingericht. Neem eventueel contact op met NederHost voor meer informatie over verhuizen zonder downtime.

Bij het verhuizen van domeinnamen kunt u de naam 'Key Systems' tegenkomen. Key Systems is de registrar die NederHost gebruikt voor domeinnamen onder extensies waarvan NederHost zelf geen registrar is (o.a. gTLDs). Wees dus niet gealarmeerd als u deze naam voorbij ziet komen: het is NederHost dat voor u aan het werk is.

Gerelateerde artikelen

Uw e-mailadres bevestigen
Voor sommige extensies is het verplicht het e-mailadres van de contactpersonen te bevestigen.
Uw domeinverhuizing escaleren
Als u uw domeinnaam onder .nl wilt verhuizen naar NederHost, maar uw huidige registrar weigert een domain token te verstrekken, dan kunt u de verhuizing escaleren.